Visst är det så! Det blir alltid som man tänkt sig. I alla fall tänker jag så. Jag vill tro att vi, var och en skapar vår egen verklighet, vår nutid och vår framtid. Idag är en sådan dag när jag är tacksam över mitt arbete, att få arbeta med det jag brinner för och är så genuint intresserad av, d v s träning, friskvård och att få andra människor att må bra. Tillsammans med den tacksamhet jag känner för min egen verkligen, min vardag, reflekterar jag över att det inte är slumpen, turen eller någon annan yttre faktor som är orsaken till att jag har det bra. Jag har skapat det själv! Genom att ha en strategi, drömmar, visioner och mycket VILJA! Jag kan inte påstå att jag är så strukturerad att jag skriver ned mina drömmar och mål men i huvudet har jag ofta en strategi, en tanke och en vision hur jag ska nå mina mål och förverkliga dem. Att nå mina mål är förenat men mycket jobb och ett späckat schema. No pain no gain! Visst finns det dagar när jag känner att det blir för mycket, när jag tackat ja till för många uppdrag och knappt hinner hämta upp min egen energi för att kunna förmedla den till andra. Men som egen företagare är det svårt att tacka nej till uppdrag, speciellt som jag allt som oftast upplever dem både intressanta och roliga…

IMG_6319

Yogan är ett exempel på en förverkligad dröm. Efter en längre utbildning, hundratals timmar av läsande, lika många timmar på mattan och många lärarledda klasser lever jag nu min dröm. Jag har förmånen att ha yoga som en del i min försörjning. Just idag, sittandes på mattan med yogasalen full av elever kände jag en sådan glädje och tacksamhet att jag lyckats förverkliga en dröm, d v s att kunna jobba professionellt med yoga. Att få hjälpa och inspirera och lära personer som kanske behöver rehabilitera, varva ned och minska sin stress, bli starkare, gladare, rörligare ,och förhoppningsvis på köpet lyckligare känns meningsfullt och det är precis det som är en del i drivkraften. Att få bidra till andra människors hälsa och välmående.

Vad drömmer du om? Vilka visioner har du? Har du en plan för hur du ska förverkliga dem? I min värld krävs det mod, en hel del jädrar-anamma:)) och envishet för att göra verklighet av den vardag du drömmer om.
En av mina drömmar har varit att styra min egen vardag, välja själv när och hur mycket jag vill jobba (det blir oftare för mycket än för lite men det säger mer om mig än det yrke jag valt…) Nu är det en verklighet, friheten är min och jag värderar den högt.

IMG_6304

Mina tips på hur du fångar dina drömmar:

– Konkretisera dina drömmar
– Visualisera dig ett tillstånd du vill befinna dig i
– Gör en plan för hur du ska göra verklighet av dina drömmar
– Gör delmål och huvudmål
– Tänk positivt – lyft de saker som är bra och fastna inte i negativa tankegångar
– Våga ta ett nej och res dig snabbt igen när du möter motgångar
– Lyft fram det du är bra på, analyser dina svagheter och jobba på att minska (i bästa fall eliminera dem:))
– LE!
– Vårda dina kundrelationer, skapa en god relation till dina kollegor och ta hand om dina kunder på allra bästa sätt
– Tänk långsiktighet – både vad gäller affärer och kundrelationer