För snart ett år sedan tog jag beslutet att utesluta mejeriprodukter i min kosthållning. Det fungerar alldeles utmärkt att byta ut mjölk mot ex osötad nötmjölk eller havredryck, matlagningsgrädden mot ex havregrädde eller kokosgrädde. Jag mår mycket bättre i magen men ser tydligast på huden att jag mår bra av att avstå mejeriprodukter. Dessutom märker jag skillnad på att byxorna sitter lite lösare kring magen…
Men visst kan suget efter en caffe latte komma lite då och då. Just därför blev jag så glad när Anna Sparre i sin podcast ”4health” (www.4health.se) tipsade om äggmjölk. Jag håller med om att det inte låter det minsta aptitligt men väl värt att testa tycker jag. Sagt och gjort och jag är positivt överraskad av hur gott det blev!

1 ägg
2 tsk kallpressade ekologisk kokosolja
2 dl kokande vatten
Mixa med stavmixer tills ”mjölken” blir skummig

Ett gott och hälsosamt alternativ till mjölken i kaffet eller teet

FullSizeRender-5

Drick och njut!