Vissa resor blir lite extra lyckade! Den här semestern i Montevinjas – Manilva i Spanien är en sådan. Från att inte veta ngt om huset eller byn vi bor i har det visat sig vara det perfekta resmålet. I alla fall om du frågar mig. Jag älskar huset med den stora altanen, den vackra utsikten och byn som är genuint spansk utan en massa turister, souvernier och en massa ”bling bling”.
image

image

Jag slås över hur, till synes, harmoniskt människorna lever här. De sitter på cafe’er eller utanför sina hus och umgås. Långt ifrån sociala medier utan istället i fysiska möten med varandra.

Härom morgonen gick vi en vandringsled i bergen ovanför byn Casares.

IMG_7204

Vi avslutade vandringen med en omelettfrukost och färskpressad juice. På torget bredvid oss satt mängder av pensionärer och pratade med varandra. Det slog mig hur mkt mer individualistiskt vi lever hemma. Hur ensamna många gamla (och unga med för all del). Jag tänker att det är en sådan sund livsstil här. Ett lugnare tempo, mer socialt, hälsosam medelhavskost (färska grönsaker, olivolja, färsk fisk, frukter som fått mogna i solen och inte på en lastbil…) , värme och sol. Kanske är det också därför människorna i Casares blir så gamla? När vi besökte byns kyrkogård, högst upp i byn, uppe i bergen, noterade vi att mänga av de som begravts där blev 90 år eller äldre. Är det livsstilen eller bara en tillfällighet? Jag vill gärna tro och det är tillvaron, lugnet, maten och miljön som bidrar till ett långt liv.
image

Kontrasten är stor, från hetsen, stressen o och alla måsten därhemma. Här kan jag och familjen koppla av. Miljön hjälper verkligen till med det. Stress och krav förekommer med största sannolikhet även här men jag tror människorna här är mer benägna att ta pauser,umgås och i det stora hela låta saker och ting få ta lite längre tid.

Morgonträning är ett givet inslag här. Jag är glad att i stort sett alla i vårt ”resegäng” gillar att träna. Och bäst är att göra det innan det blir för varmt.
Promenader bergen, löpning utmed beachen, gummibandsträning och yoga har varit den här veckans träning (än så länge…????)
image

image

Nu väntar en dag på stranden!