Du vet den där känslan när du kliver innanför dörren efter en lång arbetsdag…. Trött, stressad och hungrig. Rätta mig om jag har fel men kanske är det inte en längtan efter att laga något näringsriktigt att sätta på bordet som är din största längtan just där och då. Lika lite som du ställer dig och lagar matlåda inför nästa dags lunch. I den bästa av världar får planering, matlagning och en lugn matstund vara högprioriterad i en vardag men min erfarenhet av många år som coach, kostrådgivare och PT visar på en annan sanning.
För visst är det ofta så att din och familjens kosthållning ofta får en låg prioritet i vardagspusslet?

Mat fungerar inte bara som att stilla hunger utan ofta som en tröst, ett sällskap, för att lugna, för sociala aspekter osv. Jag tror att det är just därför det är så lätt att det du stoppar i munnen de där kvällarna när du kommer hem från jobb eller skola, bedövad av trötthet eller stressen som gör sig påmind. Det är i de här lägena sockret, de snabba kickarna, de snabba kolhydraterna tenderar att pocka på din uppmärksamhet, fast det egentligen är ett djupt andetag, en stunds vila eller ett par djupa, medvetna andetag du bäst behöver. Jag vet, för jag har så många gånger själv, gått raka vägen till kylskåpet, ätit något som ger en kick (för stunden:)) efter en lång arbetsdag. Numera har jag lärt mig att hantera situationen och förbereder maten dagen innan. Tar de där djupa andetagen och ser till att helt enkelt landa mig själv istället för att låta mat eller småätande bli som en tröst i en stressig vardag.

Är det något jag upplever att mina PT-klienter och de jag hjälper med kostrådgivning ser som en utmaning är det just att planera för en sund kosthållning som ger energi och gör nytta. Och inte minst motivera sig till träning, inte bara någon gång ibland utan som ett naturligt inslag i din vardag. Jag är därför så glad att vi på Frisk Sport & Fitness nu startar FOODBOX CHALLENGE, där man under 30 dagar får hjälp med att skapa just hälsosamma kost – och träningsvanor

http://foodbox.kmpnj.se/frisk-sport-och-fitness-foodbox-challenge

TOPBANNER

Under en månads tid kommer de som är uttagna att delta i en grupp på 10 personer att få min hjälp med kost och träning.

Vill du också delta? Det finns ett fåtal platser kvar. Skicka din intresseanmälan till: jennifer@frisk-sverige.se